Home » Wie is Meriel

 

Mijn naam is Meriel Hofland, geboren in 1966 te Dordrecht en afgestudeerd op de volgende vakken:

 

-Voetreflexmassage

-Lymfedrainage (op de voet)

-Neuroreflexologie -Praktische Natuurgeneeskunde

-Geestelijke achtergronden van ziekte en gezondheid

-Het leven zelf als mijn belangrijkste leerschool

 

*Ik geef voetreflexmassages  (zie button "wat is het?")

*Ik maak zalfjes, olietjes, tincturen en andere fijne dingen en alles natuurlijk natuurlijk. Ik maak niet meer dan 20 stuks van 1 product (tenzij het in opdracht is) en gebruik steeds weer wat er in de natuur voorhanden is.

*Ik werk als persoonlijk begeleider voor mensen met een PGB.

*Ik ondersteun mijn man Willem in zijn werk als uitvaartverzorger.

*Ik onderhoud een ruil-en-weggeef-kast bij ons in de straat en verder ben ik altijd aan het netwerken, want iedereen wil wel iets en iedereen zoekt wel iets, of wil iets kwijt of heeft iets te geven en héél vaak weet ik dan wel weer iemand die iets wil krijgen of delen.

 

Het belangrijkste deel van mijn opleiding heb ik gevolgd aan de academie voor natuurgeneeskunde, toen nog gevestigd in Den Bosch.

Ik werk met de voetreflexmassage voornamelijk op energetisch niveau.

Energetisch betekent: "het niet verklaarbare". Energie is ook vrij van tijd en ruimte.

Náást de emoties, het logische verstand en het fysieke lichaam, bestaat er dus ook een energetisch lichaam.

Ik ga dus, samen met mijn cliënt op zoek naar de essentie, de harmonie, die naast de chaos bestaat, het herstellen van de verbinding met zijn of haar unieke kern.

Als je als cliënt bij me komt voor een behandeling, zal dat in de meeste gevallen zijn voor geestelijke en/of lichamelijke pijn, je kunt het gewoon even niet meer....

Maar nu komt het:

Ik kan het óók niet, maar weet wél de weg te vinden, naar datgene, wat het wél kan.

Door zachte aanraking van de reflexpunten van de voeten, soms ook met neuroreflex, wat rechtstreeks werkt op het zenuwstelsel, gaan we op zoek naar blokkades in de lichaams-en-geestes-energie, die ontstaan zijn door spanningen in welke vorm dan ook en/of een verstoorde balans tussen lichaam en geest.

 Het is een neutrale "ordeningstherapie" dus.

Dit betekent ook, dat deze therapie prima samen kan met medicatie, behandelingen bij een specialist en andere therapieën.

 Het helpt de mens, om geestelijk wakker en innerlijk rustig te worden en wat is er mooier dan dat?

 

De mens heeft mijns inziens maar één echt probleem en dat is overmatig denken. Van daaruit ontstaan allerlei mis-verstanden. Waarmee ik bedoel te zeggen, dat het denken je dus afleid van de weg, die elk mens voor zich zou moeten volgen.

 In de meeste therapieën, word nog steeds veel te veel energie gestopt in het denk-stuk en zo wordt in het denken, de ratio, een nieuwe oplossing bedacht voor een probleem, dat eigenlijk niet hoeft te bestaan, als er een werkelijk contact is met de eigen kern.

 

Aandacht en innerlijke afstemming is mijn code, voor het stimuleren én het vinden van het zelfgenezend vermogen van de client zélf.

 Innerlijke leiding dus, in tegenstelling tot strikte leiding...

 Actieve liefde en begrip in de praktijk. Buiten methodiek en techniek is écht contact, nog steeds het beste medicijn, de beste bijdrage aan genezing.

 Ik verplaats me dan ook niet in de client, maar stem me af. Ik stem me af op de mens achter het denken, de maskers, de pijn en het leed, wat niets minder is dan geblokkeerde kracht...